2017-02-16

Konjunkturinstitutet söker ekonom till prognosavdelningens stab

Konjunkturinstitutet erbjuder en unik miljö för dig som är intresserad av att analysera den ekonomiska utvecklingen. Våra prognoser och analyser används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken och för andra statliga myndigheter, företag, organisationer och för arbetsmarknadens parter. Konjunkturinstitutet är en expertmyndighet med cirka 55 anställda.

Prognosavdelningens stab har för närvarande tre medarbetare och stödjer prognoschefen och prognosavdelningens fyra enheter i frågor som rör planering, processer, datahantering, statistikfrågor, rapportproduktion och annan avdelningsövergripande verksamhet. Arbetsbelastningen är hög i samband med större rapportpubliceringar.

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar med att utforma och förvalta avdelningens gemensamma processer och system. Du stödjer och vägleder medarbetare och enhetschefer i frågor som rör planering, processer och datahantering. Du deltar vid avdelningens ledningsgruppmöten, där verksamheten planeras och styrs. Du kommer att ha en central roll i produktionen av avdelningens större rapporter som till exempel Konjunkturläget och Lönebildningsrapporten, med tillhörande datasystem och produktion av rapportoriginal samt granskning av texter. Till och från kan du också komma att leda eller delta i projekt och göra prognoser. Du samarbetar nära med andra delar av Konjunkturinstitutet.

Vi söker dig som

  • har en akademisk utbildning med inriktning mot nationalekonomi och goda kunskaper om svensk ekonomisk statistik.
  • har erfarenhet av prognosarbete eller liknande arbete.
  • har visat intresse av att utveckla och förvalta processer och system för prognosverksamhet eller liknande verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med dessa frågor.
  • har erfarenhet av programmering. Erfarenhet av programmering i Eviews och VBA är meriterande.
  • har mycket goda kunskaper i det svenska språket.
  • är ansvarstagande och fungerar väl i samarbete med andra.
    arbetar noggrant och strukturerat, även då det är mycket att göra på kort tid.

Ansök om tjänsten

Vi vill ha din ansökan senast den 8 mars 2017 till: jobb@konj.se eller Konjunkturinstitutet, Box 3116, 103 62 Stockholm. Ange diarienummer 2017-021 i ämnesraden i ditt mejl eller på kuvertet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. Provanställning tillämpas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kontakt

Kristian Nilsson
Tillförordnad prognoschef
08-453 59 13
kristian.nilsson@konj.se

Rosmarie Andersson
Facklig företrädare ST
08-453 59 36
Rosmarie.andersson@konj.se

Konjunkturinstitutet gör prognoser som används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken i Sverige. Vi analyserar också den ekonomiska utvecklingen, i Sverige och internationellt, och bedriver tillämpad forskning inom nationalekonomi.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Din mejladress:


Välj nyhetsbrev:

PublikationerMiljöekonomiLediga jobb