2017-02-16

Konjunkturinstitutet söker kvalificerad nationalekonom till miljöekonomiska enheten

Konjunkturinstitutet erbjuder en unik miljö för dig som är intresserad av att analysera den ekonomiska utvecklingen. Våra prognoser och analyser används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken och för andra statliga myndigheter, företag, organisationer och för arbetsmarknadens parter. Konjunkturinstitutet är en expertmyndighet med cirka 55 anställda.

Den miljöekonomiska enheten har till uppgift att producera samhällsekonomiska analyser för att förbättra beslutsunderlaget för svensk miljöpolitik. I verksamheten ingår tillämpad forskning, metod- och modellutveckling samt utredningar på uppdrag av regeringen och andra myndigheter. Ett vetenskapligt råd är knutet till verksamheten. För närvarande arbetar åtta personer på enheten.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet innefattar att initiera, leda och genomföra kvalificerade analyser, samt att bidra till den årliga miljöekonomiska rapport som enheten ansvarar för. I arbetsuppgifterna ingår att följa den nationalekonomiska forskningen på miljö-, klimat-, och energiområdet i syfte att utveckla analyserna.

Vi söker dig som 

  • Har doktorsexamen i nationalekonomi (eller motsvarande kunskaper). Erfarenhet av utredningsarbete är meriterande.
  • Har en god analysförmåga och är noggrann. 
  • Har ett intresse för svensk miljö- och klimatpolitik.
  • Är initiativrik, drivande och har hög integritet. 
  • Kan leda projekt och fungerar väl i samarbete med andra.
  • Uttrycker dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift.

Ansök om tjänsten

Sista ansökningsdag 5 mars. Skicka din ansökan till: jobb@konj.se eller Konjunkturinstitutet, Box 3116, 103 62 Stockholm. Ange diarienummer 2017-016 i ämnesraden i ditt mejl eller på kuvertet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast möjligt. Vi tillämpar provanställning och eftersträvar jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kontakt

Eva Samakovlis
Forskningschef miljöekonomi
08-453 59 17
eva.samakovlis@konj.se

Rosmarie Andersson
Facklig företrädare ST
08-453 59 36
rosmarie.andersson@konj.se

Konjunkturinstitutet gör prognoser som används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken i Sverige. Vi analyserar också den ekonomiska utvecklingen, i Sverige och internationellt, och bedriver tillämpad forskning inom nationalekonomi.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Din mejladress:


Välj nyhetsbrev:

PublikationerMiljöekonomiLediga jobb