2017-03-09

Vi söker chef till enheten för forskning och medelfristiga scenarier

Konjunkturinstitutet erbjuder en unik miljö för dig som är intresserad av att analysera den ekonomiska utvecklingen. Våra prognoser och analyser används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken och för andra statliga myndigheter, företag, organisationer och för arbetsmarknadens parter. Konjunkturinstitutet är en expertmyndighet med cirka 55 anställda.

Enheten för forskning och medelfristiga scenarier är en av fyra enheter på prognosavdelningen på Konjunkturinstitutet. På enheten arbetar i nuläget åtta personer. Enheten ansvarar för modellutveckling och medelfristiga analyser inom det makroekonomiska området, inklusive finansiella variabler. Enheten har därmed en aktiv roll i avdelningens prognosarbete. En betydande del av arbetet på enheten består av forskning inom områden som är knutna till avdelningens verksamhet. Enheten har även en stödjande roll i modellutvecklingsarbetet på de andra enheterna på avdelningen.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda, planera och operativt delta i enhetens arbete tillsammans med dina medarbetare. Du kommer också att ingå i avdelningens ledningsgrupp. Som chef på Konjunkturinstitutet förväntas du vara en god ledare och arbetsgivarföreträdare. Du ska som chef också ha mycket god kunskap inom ditt verksamhetsområde för att kunna utveckla och kvalitetssäkra enhetens produktion samt företräda myndigheten externt.

Vi söker dig som

  • Har doktorsexamen i nationalekonomi eller motsvarande kunskaper.
  • Har goda insikter i svensk ekonomi och intresse för makroekonomisk prognosverksamhet.
  • Har förmåga och vilja att leda utvecklingsarbete av komplexa makroekonomiska modeller.
  • Är drivande och initiativrik med bra samarbetsförmåga.
  • Har intresse för att utveckla och entusiasmera dina medarbetare.
  • Uttrycker dig tydligt, noggrant och pedagogiskt i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra, till exempel som chef eller projektledare. Erfarenhet av att arbeta vid en policyinstitution och av modellutvecklingsarbete är också meriterande. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 29 mars 2017. Skicka din ansökan till: jobb@konj.se eller Konjunkturinstitutet, Administrativa enheten, Box 3116, 103 62 Stockholm. Ange diarienummer 2017-042 i ämnesraden i ditt mejl, eller på kuvertet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på Konjunkturinstitutet med chefsförordnande på fyra år. Vi tillämpar provanställning. Tillträde sker efter överenskommelse.

Konjunkturinstitutet gör prognoser som används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken i Sverige. Vi analyserar också den ekonomiska utvecklingen, i Sverige och internationellt, och bedriver tillämpad forskning inom nationalekonomi.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Din mejladress:


Välj nyhetsbrev:

PublikationerMiljöekonomiLediga jobb