2017-04-21

Vi söker nationalekonom med intresse för arbetsmarknaden

Konjunkturinstitutet erbjuder en unik miljö för dig som är intresserad av att analysera den ekonomiska utvecklingen. Våra prognoser och analyser används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken och för andra statliga myndigheter, företag, organisationer och för arbetsmarknadens parter. Konjunkturinstitutet är en expertmyndighet med cirka 55 anställda.

Enheten för arbetsmarknad och prisbildning analyserar och gör prognoser för arbetsmarknad, löner och för inflation. Enheten genomför också regelbundet utredningar på uppdrag av regeringen och andra myndigheter. På enheten arbetar för närvarande sju personer.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten innefattar att göra prognoser för löneutvecklingen på arbetsmarknaden och analys- och utredningsarbete avseende både lönebildning och arbetsmarknad.

Tjänsten omfattar även utveckling och underhåll av modeller och andra analysverktyg. Arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga medarbetare på prognosavdelningen. Att medverka i arbetet med Konjunkturinstitutets rapporter och presentera analyser internt är en väsentlig del av arbetet.

Vi söker dig som 

  • Har akademisk examen i nationalekonomi. Det är meriterande om du har erfarenhet av prognosarbete samt arbetsmarknadsanalys. Det är även meriterande om du har forskarutbildning. 
  • Har god analysförmåga och är noggrann, drivande, ansvarstagande och fungerar väl i samarbete med andra.
  • Uttrycker dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift.

Ansök om tjänsten

Vi vill ha din ansökan senast den 12 maj 2017 till: jobb@konj.se eller Konjunkturinstitutet, Box 3116, 103 62 Stockholm. Ange diarienummer 2017-076 i ämnesraden i ditt mejl eller på kuvertet. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Tjänsten är en visstidsanställning om 12 månader med tillträde snarast möjligt.

 

Konjunkturinstitutet gör prognoser som används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken i Sverige. Vi analyserar också den ekonomiska utvecklingen, i Sverige och internationellt, och bedriver tillämpad forskning inom nationalekonomi.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Din mejladress:


Välj nyhetsbrev:

PublikationerMiljöekonomiLediga jobb